Despre mine

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie…sa ne inchipuim ca am avea posibilitatea sa iesim din corpul nostru si sa calatorim la multi ani lumina, departe, in spatiu. Pana la limita la care Pamantul n-ar fi altceva decat un graunte de nisip, un punct suspendat in nemarginirea universului. Privind de la o asemenea distanta, ne-ar fi foarte greu sa distingem intre constiintele individuale ale fiecaruia dintre noi. Ne-ar fi imposibil, de exemplu, sa separam bucuriile de necazuri, lacrimile de zambete sau adevarul de minciuna. Toate trairile noastre de pe acest varf de ac numit Pamant ar concentra esenta a ceea ce suntem, a ceea ce gandim…intr-un final, a scopului spre care tindem.
Mi-ar placea sa cred ca cineva, aflat la miliarde de ani distanta, ne-ar percepe ca pe un punct de lumina, radiind bunatate si dragoste. O lumina in noapte, o flacara ce nu poate fi stinsa de nimeni si nimic. O singura traire, o singura constiinta, unica, un singur gand care sa ne lege si sa ne poarte spre atingerea adevarului absolut.

Cine sunt? Eu sunt voi, iar voi sunteti eu – de cate ori sunt in mijlocul vostru, ma simt inconjurat de iubire. Ma simt invaluit intr-o lumina calda, primitoare, ca imbratisarea unui parinte…pentru ca Dumnezeu exista in fiecare dintre noi.

Suntem toti praf de stele…cu dragoste si umilinta ma inclin in fata voastra,

Andrei